Binnen de Gemeente Den Haag is een ware Appreciative Inquiry evolutie gaande. Waar in 2013 nog zes medewerkers deelnamen aan de open opleiding van de AI Academy, waren er daarna steeds voldoende deelnemers om een in-company te organiseren. In 2017 was de Basisopleiding AI Fundamenten de meest praktische vorm (zie voor meer info de studiegids op de pagina van AI Academy). En op 16 januari 2018 was Gemeente Den Haag weer zeven AI-alumni rijker.

De Basismodule vertegenwoordigt de eerste fase in de drie stappen naar volledige HBO-certificatie en belooft dat je met AI aan de slag kunt. De deelnemers, waarvan twee op de foto hierboven, beamen dat niet alleen, ze laten het ook zien. Of en wanneer we ze terug zien in een Verdiepingsmodule, zullen we nog merken. Maar met de AI Basismodule heb je letterlijk een goed fundament.

Op het moment dat ik – de trotse kerndocent van deze groep – dit schrijf, heeft de Gemeente Den Haag alweer de volgende lichting uitgeschreven. Misschien komen er wel zelfs twee dit jaar. Want met 7500 medewerkers kan deze opleiding nog jaren worden aangeboden.
Elk type medewerker heeft baat bij de leermomenten van de AI Basismodule. Een veelgehoorde waardering is dat men een veel positiever zelfbeeld heeft ontwikkeld, en ook de ander (collega, levenspartner) veel meer waardeert.
Onze deelnemers Groeien in Waarderen. En omdat ze het als in-company doen groeit de organisatie daarin mee. Het effect is merkbaar: de AI alumni worden gevraagd om gesprekken en meetings vernieuwend in te richten en constructief te begeleiden. Daar vaart Gemeente Den Haag wel bij. Met de algemene bestuursdienst als onvolprezen AI-sponsor en glimlachende belanghebbende.

Welke organisatie wil niet een groep medewerkers opwaarderen tot “generative change facilitators”? Dat kan al vanaf acht tot tien deelnemers in gang gezet worden, op maat, op eigen locatie. Appreciative Inquiry als in-company is een prachtige en krachtige interventie voor duurzame organisatieontwikkeling. Dank en hulde aan de deelnemers van Den Haag.