Gewaardeerde Nederlandse Appreciative Inquiry (be)oefenaars, wisten jullie dat er een Europees AI Netwerk bestaat? Deze groep organiseert al tien jaar lang twee netwerkbijeenkomsten per jaar. De laatste was in Greenwich. Nou ja, de laatste zou eigenlijk in Denemarken worden gehouden, maar op dat moment was er net iets te weinig animo.

Nu wil het geval dat in oktober in Noordwijk de uitermate levendige conferentie “What to do when we don’t know what to do?” plaatsvond. Over “Wise Action and Uncertainty”. Geniet met terugwerkende kracht mee op www.cos-collective.com. Van de 70 deelnemers aldaar bleken er zeven tevens lid te zijn van het “EU-AI-netwerk” en dat was zogezegd natuurlijk een ‘opportunity’.

Allereerst bezochten we gezamenlijk het WG-Plein in Amsterdam waar we afscheid namen van onze AI-vriend en -collega Wick van der Vaart die ons helaas veel te vroeg ontvallen is. Juist Wick, met zijn montere onderzoekende geest, zou het hebben toegejuicht dat we daarna een restaurantje indoken om constructieve plannen te smeden. We gaan er nog niet al te veel over onthullen. Omdat er nog niet veel te onthullen valt. Behalve dan onze gretige intentie om de tien-jaren cyclus van het EU-AI-netwerk weer nieuw leven in te blazen. We zijn aan het mijmeren over een meeting, in Nederland, in het voorjaar van 2018.

Op de foto zie je van links naar rechts Akkie (nl), Yvonne (it), Cora (nl), Joep (nl), Cees (nl), Miriam (es) en Ann (uk). Heerlijke mensen. Wil je ze eens ontmoeten? Begin bij de website van het EU-AI-Netwerk.